Přeskočit na obsah

Ordinace Čelákovice

Vet Goby s.r.o.
MVDr. Jan MECERA
Haškova 16
Čelákovice - Záluží
okr. Praha - Východ
250 88
IČO: 24143235
Ordinační doba
Tel.: +420 326 991 099
GSM: +420 603 493 046

Ordinace Černý Most

Kpt.Stránského 999
Černý Most, Praha 9
198 00
Ordinační doba
Tel.: +420 281 910 491
GSM: +420 603 493 046
VetGoby s.r.o. - veterinární klinika Praha 9 Černý Most - idatabaze.czVeterinární ordinace, veterina, zvěrolékaři - idatabaze.cz

Operace neoplazie zevního zvukovodu.

Pacient:GR,Kuba,10 let.
Anamneza:Nenadálé krvácení z ucha.
Kuba byl a je velmi pohodový pes.Když začal náhle krvácet z ucha a majitelka si nebyla vědoma žádného důvodu /zranění ,kousnutí od jiného zvířete,úraz hlavy/zašla s Kubou na kontrolu.Při otoskopickém vyšetření byla zjištěna příčina krvácení.V tzv. vertikálním a horizontálním kanálu měl neoplazie. Konzervativní terapie není v těchto případech přínosná.Zde je potřeba otevřít zevní zvukovod a odstranit všechny neoplazie,ev.polypy.Chirurgických metod je tady možno použít vícero.Vždy záleží na závažnosti procesů a rozsahu napadení tkáně zvukovodu.U Kuby to při otoskopickém vyšetření vypadalo velmi nepříznivě a hrozila možnost,že bude nutné odstranit celou strukturu zevního zvukovodu-jak kanál vertikalní ,tak i horizontální.Až po bubínek.Protože už déle nakláněl hlavu na stranu,byla ve hře možnost prorůstání neoplazií do středního a vnitřního ucha,nebo jejich tlak na nervus facialis.
Kuba prošel standartním předoperačním vyšetřením a byl posléze uspán v inhalační anestezii.Kanál zevního zvukovodu jsme mu opatrně preparovali až k přechodu vertikálního v horizontální.Nastřížením chrupavky vertikálního kanálu jsme otevřeli celý zvukovod.Zrevidovali postižená místa,odstranili neoplazie .Použili jsme metodu laterální ablace vertikálního kanálu.Totální ablace celého zvukovodu naštěstí pro Kubu nebyla nutná .Poslední nádorek v horizontálním kanále ,těsně u bubínku šel po otevření ucha ,snadno odstranit také.

Komentáře nejsou povoleny.